REASeuro
28 mei 2020

Blog: Alle oorlogshandelingen van Gemeente Zundert in kaart gebracht.

REASeuro is in opdracht van gemeente Zundert bezig met het in kaart brengen van alle oorlogshandelingen binnen de gemeentegrenzen. Na het opstellen van de Risicokaart Niet Gesprongen Explosieven zullen we ook het beleid binnen de gemeente vorm geven samen met de gemeente.

Voor het in kaart brengen van de oorlogshandelingen wordt een groot aantal bronnen met informatie over WO2 geraadpleegd. Naast luchtfoto’s uit de conflictperiode, schaderapporten uit het gemeentearchief, logboeken van de diverse luchtlegers, enz. worden ook de verslagen van de 104th infanterie divisie (Timberwolves) geraadpleegd. Deze divisie heeft gemeente Zundert bevrijd, in de verslagen staat zeer gedetailleerd omschreven welke waarnemingen gedaan zijn tijdens de bevrijding. Vaak staan hierbij coördinaten of locaties vermeld zodat exact vastgesteld kan worden waar binnen de gemeente gevechten hebben plaatsgevonden.

Op de afbeelding ziet u een deel van een dergelijk verslag, hierop zijn datum en tijd van de waarneming vermeld. Onderaan het bericht staat een serie coördinaten vermeld met bijbehorende waarneming. Zo zien we meldingen van machinegeweerposities (MG), wegblokkades en verdedigingslinies.

REASeuro beschikt over een uitgebreid archief met vergelijkbare informatie over heel Nederland en daar buiten. Hiermee kunnen we u ook van dienst zijn, heeft u interesse neem dan contact op met Thomas Kloosterman via t.kloosterman@reaseuro.com of 013-5186076.

Meer nieuwsberichten

Kan ik je verder helpen?

Ik beantwoord graag al je vragen over openstaande vacatures!

Mijn contactgegevens: Ad van Riel 013 518 60 76
a.vanriel@reaseuro.com Contact opnemen