REASeuro

Tom (26), Junior Historicus

"Bevlogenheid voor de Tweede Wereldoorlog en het veiliger maken van Nederland (en de wereld) waren twee aspecten bij REASeuro die mij naar het werkveld en de functie trokken."

Geschreven door: Tom (26)

"Na het afronden van mijn studie ben ik zo goed als direct bij REASeuro aan mijn eerste voltijdbaan begonnen. Ik heb vier jaar geschiedenis aan de Universiteit van Leiden gestudeerd. Tijdens deze studie koos ik vaak voor oorlog-gerelateerde onderwerpen binnen mijn opdrachten. Ook mijn afstudeerscriptie heb ik bijvoorbeeld over de Tweede Wereldoorlog geschreven. Hierdoor was de vervolgstap naar de master-opleiding Militaire Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam niet meer dan logisch. Tijdens deze studie heb ik veel geleerd over allerlei facetten van oorlog. Deze studie opleiding ik in één jaar afgerond.

Voor mij is de functie een perfecte mix tussen het doen van historisch onderzoek binnen een onderwerp waar ik zeer geïnteresseerd in ben, militaire geschiedenis, en de directe toegevoegde waarde voor de maatschappij. Voordat ik de vacature voor Junior Historicus bij REASeuro zag, wist ik niet dat ik mijn studieachtergrond op een dermate praktische manier kon inzetten. Bevlogenheid voor de Tweede Wereldoorlog en het veiliger maken van Nederland (en de wereld) waren twee aspecten bij REASeuro die mij naar het werkveld en de functie trokken.

Afgezien van het feit dat de Tweede Wereldoorlog tijdens mijn studies veelvuldig aan bod is gekomen, pas ik de academische vaardigheden die ik toen heb opgedaan dagelijks toe binnen mijn werk. Zo heb ik geleerd om gedegen en kritisch onderzoek te doen, overzicht te creëren uit grote hoeveelheden informatie en een goed betoog te schrijven. Deze vaardigheden zijn allemaal nodig bij het uitvoeren van een goed Historisch Vooronderzoek. Het enige verschil tussen een scriptie die ik tijdens mijn studie moest uitvoeren en een Historisch Vooronderzoek, is het publiek. Er wordt in beide typen onderzoeken van je verwacht dat je primair bronnenmateriaal verzameld, daar de relevante informatie uit destilleert en er een helder betoog over schrijft. Bij REASeuro zijn de lezers echter o.a. gemeenten, waterschappen, infra-bedrijven en adviesbureaus in plaats van andere academici.

Voor het uitvoeren van een Historisch Vooronderzoek baseren wij ons zo veel mogelijk op primaire bronnen; wij gebruiken bijvoorbeeld oorlogsdagboeken van relevante grondeenheden, luchtfoto’s, gemeentearchieven en operationele dagboeken van verschillende luchtmachten. Hiermee kan je je verplaatsen in de gebeurtenissen die op de projectlocatie tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben plaatsgevonden en kan je er achter komen welke typen munitie mogelijk daar zijn ingezet. Deze vaak gedetailleerde informatie verschaft ons met zeer veel informatie die tijdens het uitvoeren van het onderzoek samen moet worden gebracht. Het zoeken en passen van deze puzzelstukjes om tot een goede conclusie te komen en dit over te kunnen brengen aan de klant, is wat mij erg aanspreekt in mijn functie. Het vertalen van het verleden naar het heden is een mooi werk.

Wat mij aanspreekt in REASeuro is dat er binnen het bedrijf het gehele traject wat betreft NGE wordt behandeld. Hierdoor werk je met een hele hoop mensen met verschillende expertises aan, uiteindelijk, hetzelfde doel. Omdat zo veel expertises binnen hetzelfde bedrijf zijn ondergebracht, leer je dagelijks van elkaar. Niemand staart zich blind op alleen zijn of haar eigen stukje kennis, maar probeert deze en andermans kennis te vergroten. Ook wordt er binnen het bedrijf ruimte gecreëerd voor eigen ontwikkeling. Wanneer je in een bepaald aspect van het werk je verder wilt ontwikkelen, wordt de mogelijkheid daarvoor ook daadwerkelijk geboden. Zo is er voor iedereen de mogelijkheid om binnen je eigen werkzaamheden jezelf te blijven verdiepen.

De sfeer bij REASeuro is erg open en vriendschappelijk. Je kan bij iedereen binnen het bedrijf aankloppen voor hulp, om iets te bespreken of gewoon voor een praatje. De lijntjes binnen het bedrijf zijn kort en de samenwerkingen zijn nauw waardoor je je echt onderdeel van het bedrijf voelt. En hoewel er door iedereen hard wordt gewerkt, is de sfeer relaxed en is er altijd ruimte voor een grapje."

Junior Historicus Tom (25) | REASeuro
Meer verhalen van collega's

Willem (37), Kraanmachinist en Assistent OOO-deskundige

Willem (36)

"Ik werk bij HFS Civiele Techniek, het zusterbedrijf van REASeuro. Hoewel HFS Civiele Techniek een zelfstandig bedrijf is, zijn we nauw met REASeuro verbonden en voeren we bijna alle civieltechnische activiteiten voor hen uit bij de opsporing van conventionele explosieven."

Jurian (31), OOO-deskundige

Jurian (31)

Mijn naam is Jurian, en ik ben sinds juni 2018 werkzaam als OOO-deskundige bij REASeuro.

Kan ik je verder helpen?

Ik beantwoord graag al je vragen over openstaande vacatures!

Mijn contactgegevens: Judith de Klijn 013 518 60 76
j.deklijn@reaseuro.com Contact opnemen