Lotte, GIS-specialiste
"Zeg nou zelf, hoe tof klinkt het nou om op een verjaardagsfeestje te kunnen vertellen dat je helpt bij het opsporen van explosieven?!"
"In 2017 ben ik afgestudeerd aan de HAS Hogeschool te ’s-Hertogenbosch voor de studie Geo, Media & Design. Bij het onderdeel Geo leren we alles over fysische en sociale geografie en hoe deze toegepast kan worden in het echte leven. Hierbij is het gebruik van GIS een zeer belangrijk onderdeel, dit komt nu veelvuldig terug in mijn werk bij REASeuro. Ook gebruik ik wat ik geleerd heb qua design in het maken van graphics voor REASeuro.
Nadat ik mijn HBO diploma op zak had, ben ik eigenlijk meteen gaan werken. In eerste instantie werkte ik bij een gemeente en ondersteunde ik bij geografische vraagstukken. Ik kwam er echter vrij snel achter dat er weinig uitdaging in dit werk zat en dat het vrij eentonig was. Via een oud-klasgenoot kreeg ik REASeuro in het vizier. Het verhaal achter het bedrijf en haar bezigheden klonken ontzettend gaaf, dus ik wilde graag de sprong wagen.
Na een goed gesprek en een meeloopdag met een andere GIS medewerker, wist ik het vrij snel: Dit is een plek waar ik mijn ei kwijt kan. Het werk is uitdagend en er zit veel afwisseling in de werkzaamheden. Door die afwisseling in mijn werk is geen dag hetzelfde, wat ik zelf erg fijn vind.
Binnen REASeuro bekleed ik nu de functie GIS-specialiste. Een Geografisch Informatiesysteem (GIS) is een programma waarin je ruimtelijke gegevens (Geo-informatie) kunt genereren, analyseren, bewerken en presenteren. Binnen het 5-fasenmodel van REASeuro wordt in alle fases Geo-informatie gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de locaties van opsporingsgebieden, NGE-Risicogebieden, hoogtekaarten en gegeorefereerde luchtfoto’s uit de oorlogstijd. Mijn taak binnen REASeuro is het beheren, verwerken en distribueren van deze informatie. Ook help ik andere collega’s die met dit systeem werken wanneer zij ondersteuning nodig hebben.
Binnen REASeuro heb ik veel contact met mijn collega’s. Veel van mijn werkzaamheden worden doorgezet naar een collega, zodat diegene zijn werkzaamheden verder uit kan voeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan geogerefereerde luchtfoto’s voor de afdeling Advies, of locaties van opsporingsgebieden voor de afdeling Uitvoering. Het contact met mijn collega’s en de waardering die ik krijg voor mijn werk maken het extra leuk om mijn werk te doen.
De eerste keer dat ik van REASeuro hoorde, kwam de volgende gedachte bij mij naar boven: “Explosieven uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog… zijn die niet allang opgeruimd dan?”
Nou, veel fouter kon deze gedachte niet zijn. Dat ben ik zeker gaan beseffen nu ik bij REAS werk.
Veel mensen zijn er zich niet bewust van dat Opsporen Ontplofbare Oorlogsresten (OOO) nog steeds een rol spelen in onze samenleving. REASeuro bevindt zich dan ook in een hele bijzondere branche waar niet iedereen het bestaan van af weet, of überhaupt het belang ervan inziet. Ondanks dit heeft REASeuro een hele mooie missie: Wij zetten onze kennis en expertise in om de wereld veiliger te maken.
Ook het feit dat REASeuro een rasecht familie bedrijf is, spreekt mij erg aan. Als je bij bedrijven werkt waar zo’n duizend man zouden werken, bestaat het gevaar dat je gezien wordt als een nummer in plaats van als een persoon. Wij werken met zo’n 60 man binnen REAS en iedereen kent elkaar. Ik hecht veel waarde aan het feit dat ik iedereen binnen het bedrijf ken, wat het makkelijker maakt voor mij om even snel bij iemand aan te kloppen als ik een vraag heb. De sfeer op de werkvloer is echt fantastisch. Er wordt zeker serieus en hard gewerkt, maar er is ook altijd tijd voor een babbeltje hier en een grapje daar. Iedereen kan super goed met elkaar opschieten en zal elkaar altijd te hulp schieten wanneer dat nodig is.
Wat REASeuro nog meer een aansprekend bedrijf maakt? Zeg nou zelf, hoe tof klinkt het nou om op een verjaardagsfeestje te kunnen vertellen dat je helpt bij het opsporen van explosieven?!"

Kan ik je verder helpen?
Ik beantwoord graag al je vragen over openstaande vacatures!
